16 липня 2022 р. 08:22

Ранковий обстріл: російська ракета влучила у склад в Одесі (оновлено)

Фото: Суспільне

(Фото: Суспільне)

Вранці 16 липня росіяни нанесли ракетний удар по Одесі, в результаті чого на складі виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

За даними військових, удар було нанесено попередньо ракетою Х-101 з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95, з напрямку Ставропілля. 

Внаслідок обстрілу виникла пожежа на орієнтовній площі 1000 м2. На місці працюють рятувальники. 

В командуванні також додали, що є загроза наближення вогню до вибухонебезпечних речовин (лако-фарбувальні). Триває гасіння пожежі. Допуск на об'єкт обмежено.

За словами речника Одеської військової адміністрації Сергія Братчука, охоронці складу не постраждали, бо дотримувались правил поведінки під час повітряної тривоги та вчасно пішли в укриття.

 

Фото: Суспільне

08:46 Мер Одеси Геннадій Труханов прокоментував обстріл: «Сьогодні вранці в Одесі варвари завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі. З першої хвилини підрозділи муніципальної служби порятунку, рятувально-водолазна служба разом із підрозділами ДСНС приступили до гасіння пожежі. Дим видно далеко за межами Одеси. Станом на цю хвилину даних про жертв і постраждалих немає».

БІЛЬШЕ ФОТО З МІСЦЯ ПОДІЇ

11:07 Пожежу, яка сталась внаслідок влучання крилатої ракети, ліквідовано - ДСНС. Проводиться розборка та проливка конструкцій. Попередньо загиблих та постраждалих немає.

Вчора, 15 липня, в ОК "Південь повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

З боку українських військових втрат не було.

Також протягом вчорашнього дня сталася чергова трагедія на пляжі - в морі підірвався відпочивальник.

Це вже третя загибель на пляжі таким чином. 2 липня на одному з пляжів на півдні Одеської області вибухнув невстановлений пристрій. Під час запливу в морі один з відпочивальників підірвався на невстановленому вибуховому пристрої, його тіло витягли на берег без ознак життя. Другий плавець отримав контузію і легкі подряпини, від госпіталізації відмовився.

Ще один подібний випадок стався 11 червня.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися