24 серпня 2022 р. 13:50

Прокурори скерували в суд справи трьох підозрюваних у зраді

Прокурори скерували в суд справи трьох підозрюваних у зраді

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду три обвинувальних акти стосовно трьох мешканців Одещини за фактами державної зради.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Один з обвинувачених, з 24 лютого 2022 року, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку так званої "днр", брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області.

Обвинувачений здійснював протистояння Збройним силам України у населених пунктах Прохорівка, Кам'янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове на Донеччині. При цьому, брав участь у зайнятті і окупації вказаних населених пунктів. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії його було взято в полон.

Двоє інших зрадників, з травня по липень цього року, використовуючи власні мобільні телефони, під час особистої переписки в одному з інтернет-месенджерів, передавали інформацію представникам спецслужби держави-окупанта, з позначеннями координат про переміщення, рух та розташування військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України в Одесі та області. Текстові повідомлення із зазначеними координатами зловмисники закріплювали фотознімками місць пересування та розташування сил та засобів ЗСУ.

Зокрема, один з обвинувачених повідомляв про переміщення військового вантажу залізницею через Білгород-Дністровський район та наслідки влучання ракет по залізничному мосту.

Під час затримання у чоловіків виявлено та вилучено мобільні телефони, які використовувались в протиправній діяльності.

Наразі за клопотанням прокурорів усі троє обвинувачених перебувають під вартою.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що підозрює заступницю начальника одного з відділів Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Одеса (колишня Державна пенітенціарна служба України) у співпраці із колишньою колегою з Херсонської області, яка служить окупантам. 

А також Служба безпеки України повідомила про затримання ймовірного агента спецслужб російської федерації, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України та Територіальної оборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Поділитися