01 березня 2022 р. 16:17

Прокуратури Одещини почали 15 проваджень через російську агресію

Прокуратури Одещини почали 15 проваджень через російську агресію

Одеська обласна прокуратура та окружні прокуратури Одеської області розпочали 15 кримінальних проваджень За фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та порушення законів та звичаїв війни на території Одещини. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

24 лютого у с. Липецьке Подільського району, без оголошення війни, літаки РФ вночі підступно завдали удару по військовій частині, внаслідок чого загинуло 22 військовослужбовці, з яких 11 жінок, 12 людей – поранено, пошкоджена одноповерхова адміністративна будівля, в приміщенні якої зберігалася апаратура локаторної станції та несли службу військові. Також частково пошкоджені два автомобілі з обладнанням, що знаходились на території військової частини.

Крім того, внаслідок вибухів на території військової частини, розташованої біля села Вапнярка Одеського району, загинув військовослужбовець, а на території військової частини біля смт. Петрівка Березівського району поранень з різними ступенями тяжкості зазнали 13 військовослужбовців. Також пошкоджено радіолокаційну вишку на території Одеського аеропорту та цивільний склад по вул. Новомосковська дорога.

25 лютого російські окупанти двома снарядами вдарили у цивільне судно – танкер «MILLENNIAL SPIRIT» під прапором Молдови, що знаходилось за дванадцятимильною зоною в нейтральних водах Чорного моря, неподалік міста Южного Одеської області. Внаслідок атаки сталось загоряння судна. Десять чоловік екіпажу судна – громадяни Російської Федерації, в тому числі і жителі Криму, евакуювались, стрибнувши у воду.

На допомогу їм вийшли два українських буксири, які врятували екіпаж судна та доставили до берега. Постраждалі доставлені до лікарні з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості, в тому числі зі значним переохолодженням. Двоє осіб були без свідомості та знаходяться в реанімаційному відділенні, зокрема капітан судна зазнав 45% опіків тіла. Не дивлячись на те, що постраждалі є громадянами країни-агресора, українські лікарі надали морякам всю необхідну допомогу та борються за життя найбільш постраждалих з них.

Тільки за сьогодні 1 березня державою-агресором вже здійснено ракетний обстріл по військовій частині біля с. Лощинівка Ізмаїльського району, внаслідок чого загинув один військовослужбовець, одну особу поранено та повторно завдано удар по військових об’єктах в м. Арцизі. А через удар по с. Дачне пошкоджено житлові об’єкти, щодо постраждалих інформація наразі з’ясовується. 

Поділитися