21 червня 2022 р. 17:59

Прокуратура відсудила в приватника землю вартістю 100 мільйонів

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура)

Господарський суд Одеської області задовільнив позовні вимоги прокуратури та визнав недійсним розпорядження та договір оренди земельної ділянки землі в Роздільнянському районі.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Прокуратура в суді відстоювала інтереси Степанівської сільраді Роздільнянського району, яка намагалася повернути у власність земельну ділянку загальною площею 6 га вартістю 100 мільйонів гривень.

З’ясовано, що зазначену землю промисловості для видобутку піску підприємець набув у оренду на підставі розпорядження Роздільнянської РДА з порушенням Земельного кодексу України.

Так, Роздільнянська райдержадміністрація винесла розпорядження та уклала з підприємцем договір оренди щодо земельної ділянки, розпорядження якою станом на час укладення договору здійснювала виключно Одеська обласна державна адміністрація, без відповідного уповноваження на його укладення.

Внаслідок незаконного надання в оренду ділянки порушено майнові інтереси держави, а також інтереси у сфері охорони та використання землі, як основного національного багатства, на яке право власності Українського народу закріплене у Конституції України.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею понад 2,4 тисячі гектарів незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади Одеської області.

Раніше Господарський суд за позовом Одеської обласної прокуратури відкрив провадження у справі щодо оскарження розпоряджень Павлівської сільради Болградського району про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки площею 1 тисяча 38 гектарів вартістю 142 мільйони гривень.

Вищий антикорупційний суд 30 травня відмовився закрити резонансне кримінальне провадження щодо заволодіння чиновниками Одеської міської ради у змові з місцевими бізнесменами 131 мільйонами гривень із бюджету Одеси у 2016 році.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні скарги адвоката Альони Попової - колишньої помічниці міського голови Одеси Геннадія Труханова та "правої руки" бізнесмена Владіміра Галантеріка

Поділитися