04 лютого 2022 р. 15:37

Прокуратура скерувала в суд справу про "золоту" плитку для школи на Одещині

Прокуратура скерувала в суд справу про "золоту" плитку для школи на Одещині

Прокурори Болградської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Як повідомляють в Одеській обласній прокуратурі, встановлено, що керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту благоустрою території загальноосвітньої школи в місті Арциз Болградського району Одеської області.  

Так, обвинувачений, з метою заволодіння бюджетними коштами, підготував проєктну документацію на влаштування тротуарною плиткою площадки перед школою площею 812 квадратних метри на майже 1 млн грн, в яку вніс недостовірні відомості щодо обсягу необхідних робіт та завищив вартість матеріалів.

Зокрема, вартість 1 м кв плитки становила втричі дорожче за ринкову.

Надалі виконав зазначені роботи вже як підрядник, підписав акти виконаних робіт та фінансові документи, знаючи, що в них вказані недостовірні відомості.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано понад 400 тис грн шкоди, щодо відшкодування якої прокуратурою пред’явлений позов.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишнього начальника одного з територіальних управлінь Міністерства оборони України. 

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів. 

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу щодо завдання 131 мільйонної шкоди територіальній громаді Одеси. 

Поділитися