13 квітня 2022 р. 12:20

Прокуратура скерувала в суд справу посадовиці з Южного

Прокуратура скерувала в суд справу посадовиці з Южного

Прокурори Доброславської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівниці одного з управлінь Южненської міської ради Одеської області, обвинуваченої у скоєнні корупційного злочину.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Посадову особу обвинувачують у вимаганні хабара у розмірі 15% від вартості виконаних робіт на суму 1,7 млн грн у засновника підприємства за вирішення питання по виконаним роботам за тендерами з капітального ремонту внутрішніх систем електропостачання житлового будинку та капремонту пасажирських ліфтів. Зокрема, начальниця обіцяла не створювати штучних перешкод та пришвидшити оплату з місцевого бюджету виконаних підприємством робіт.

Правоохоронці затримали посадовицю після одержання 255 тис грн хабара.

Крім того, у грудні минулого року у ході розслідування кримінального провадження також задокументовано одержання чиновницею 56 тис грн, або 10% від вартості виконаних робіт з модернізації електропостачання, від того ж підприємця.

За умови доведення провини, жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі затримали під час одержання неправомірної вигоди.

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно реєстраторки одного з комунальних підприємств Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди.

Поділитися