19 жовтня 2022 р. 16:17

Прокуратура розпочала два провадження щодо конфлікту мера Білгорода-Дністровського з СБУ

Прокуратура розпочала два провадження щодо конфлікту мера Білгорода-Дністровського з СБУ

Одеська обласна прокуратура розпочала два провадження через інцидент, що стався 18 жовтня в кабінеті Білгород-Дністровського міського голови.

Про це повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко

Він зазначив, що йдеться як про заяву від міського голови Віталія Граждана щодо перевищення повноважень правоохоронцями та побиття його бійцями спецпідрозділу Служби безпеки України, так й про заяву правоохоронців щодо нападу мера на співробітників СБУ під час виконання службових обов'язків. 

Подробиці обласний прокурор не відкривав та прокоментував лише дії свого підлеглого прокурора, який оголошував мерові про підозру у хуліганстві через бійку із головою районної ради Григорієм Мельниченком 7 липня. 

"Ті події ми розслідували й я підписав доручення про оголошення підозри міському голові. Тож саме цю справу я можу коментувати. Щодо вчорашнього інциденту, то його ми ще розслідуватимемо", - наголосив Сергій Костенко.

Мерові інкримінують нанесення тілесних ушкоджень посадовій особі під час виконання нею службових обов'язків. 

"Голова районної ради вів засідання, туди прийшов міський голова, який був незгодний із рішення районної ради. Між ними виникла словесна перепалка, міський голова не реагував на зауваження, а потім міський голова поліз у бійку. Це в мирний час неприпустимо, а у військовий час взагалі. Я підкреслю, що мер лише підозрюється у нанесені ушкоджень голові райради. Власне про підозру у цьому повідомили міському голові", - зазначив прокурор.

Щодо інших підозр мерові, обшук проводився в межах провадження щодо можливих махінацій з фінансами.    

Влітку міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан опинився в лікарні через бійку з головою Білгород-Дністровської районної ради Григорієм Мельниченком. Попередньо, конфлікт виник через комунальну нерухомість.

Після цього голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко звернувся до голови Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з проханням звернутися до президента України щодо можливості введення в Білгороді-Дністровському військової адміністрації та відсторонення міського голови Віталія Граждана від виконання обов'язків. Коментуючи ці події, голова військової адміністрації зауважив, що така поведінка є неприйнятною ні для кого.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що створив робочу групу, яка перевірить роботу Білгород-Дністровської районної та міської рад.

Віталій Граждан був обраний мером на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від партії "Опозиційна платформа - За життя". Григорія Мельниченка депутати Білгород-Дністровської районної ради обрали своїм головою 4 грудня 2020 року. Він є депутатом від партії "Довіряй ділам".

Поділитися