05 вересня 2022 р. 15:30

Ухилянти від служби намагались втекти за кордон за 8 тисяч доларів

Фото: Ізмаїльський прикордонний загін

(Фото: Ізмаїльський прикордонний загін)

Прикордонники Ізмаїльського загону затримали місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох чоловіків, що хотіли уникнути призову до Збройних Сил України. 

Як повідомили у пресслужбі загону, про можливий злочин прикордонники дізналися з "оперативних джерел".

Тож, орієнтуючись на цю оперативну інформацію, вони біля села Виноградівка Болградського району перехопили легковик BMW, водій якого намагався незаконно переправити двох громадян України до Молдови.

"Під час перевірки чоловіки зізнались, що надали місцевому жителю за послуги «провідника» 8 тисяч доларів США, до речі, цю ж суму коштів охоронці державних рубежів виявили в салоні автомобіля. Про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", прикордонники повідомили до поліції. Наразі, відомості внесені до ЄРДР, тривають невідкладні слідчі дії, кмітливому "туроператору" оголосили підозру. Двох громадян України, які намагались незаконно перетнути державний кордон притягнули до адміністративної відповідальності", - зазначили в прикордонному загоні.

19 серпня прикордонники Одещини затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно дістатися Молдови. 

З 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше тижня.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

17 серпня правоохоронці також викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон. Тоді перевізники вимагали за свої послуги 7 тисяч доларів США. 

Днем раніше жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призиву

Поділитися