06 жовтня 2022 р. 15:02

Прикордонники виявили у фурі нелегального мігранта, який «пропустив зупинку» в ЄС

Прикордонники виявили у фурі нелегального мігранта, який «пропустив зупинку» в ЄС

Прикордонники в поромному пункті пропуску «Орлівка» під час огляду автівок, які в'їжджають в Україну, виявили чоловіка в причепі вантажівки турецької реєстрації.

Про це повідомила пресслужба Південного регіонального управління Державної прикордонної служби.

Жодних документів у затриманого не було, лише з його слів стало відомо, що він є громадянином Сирії. Він заліз у фуру, аби дістатись до країн ЄС, але не вийшов вчасно та випадково перетнув державний кордон України.

Його помітили серед металевих конструкцій до телевізійних антен. Прикордонники просто побачили надріз тенту в запломбованій фурі, а також спрацював службовий собака.

Порушника притягнуто до відповідальності та в порядку реадмісії (передача громадян, які незаконно прибули на територію держави, - ред.) передано румунській стороні.

Напередодні оперативники Управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими Одеського районного управління обласної поліції викрили незаконну схему, організовану для уникнення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон.

Як повідомили у поліції, за 6,2 тисяч доларів США фігуранти виготовляли пакет документів про непридатність чоловіків до служби у Збройних силах України за станом здоров’я.

У вересні прикордонники Ізмаїльського загону затримали місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох чоловіків, що хотіли уникнути призову до Збройних Сил України. 

У серпні співробітники Служби безпеки України на Одещині заблокували канал нелегальної міграції чоловіків призовного віку через державний кордон до Європейського Союзу.

У липні працівники спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили причетність працівників центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів Одещини до протиправної діяльності.

Поділитися