19 листопада 2022 р. 18:19

Прикордонники Одещини не пустили до країни шанувальника росії

Прикордонники Одещини не пустили до країни шанувальника росії

У пункті пропуску «Старокозаче» прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками СБУ зупинили громадянина Молдови, який виявився шанувальником російської влади.

Про це повідомили в пресцентрі прикордонної служби.

Під час огляду особистих речей 25-річного іноземця, правоохоронці виявили в його мобільному телефоні матеріали проросійського пропагандистського характеру, зокрема зображення ворожої символіки в підтримку армії так званих «визволителів» та світлини влади росії.

Іноземцю в пропуску через державний кордон відмовили та заборонили в’їзду на територію України.

Додамо, що це вже не перший випадок такого затримання. Упродовж жовтня - листопада на цій ділянці кордону прикордонники виявили та заборонили в’їзд в нашу державу трьом таким особам.

Нещодавно детективи НАБУ затримали трьох прикордонників Одещини, яких підозрюють у проведені ухилянтів повз КПП.

Впродовж травня-вересня 2022 року посадовці ДПСУ у змові з представниками правоохоронних органів так званої придністровської молдавської республіки організували злочинну схему незаконного переправлення осіб до країн Європи.

У жовтні співробітники Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримали інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби "Рені" та цивільну особу під час перетину кордону 8 жовтня, а 7 жовтня задокументували розрахунок між прикордонником зі спільником  та "клієнтом".

Також раніше співробітники Управління міграційної поліції Одеської області затримали уродженця сусідньої країни, який намагався переправити через кордон чотирьох чоловіків призовного віку в обхід пункту пропуску.

Поділитися