03 лютого 2022 р. 13:44

Прикордонник на Одещині намагався підкупити колегу, щоб перевезти контрабанду

Прикордонник на Одещині намагався підкупити колегу, щоб перевезти контрабанду

Правоохоронці затримали начальника одного з відділень інспекторів прикордонної служби Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та цивільну особу за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

За даними слідства, старший лейтенант, за попередньою змовою з цивільною особою надав начальнику суміжного відділення інспекторів прикордонної служби неправомірну вигоду в сумі 200 доларів США за нестворення перешкод у незаконному переміщенні підакцизних товарів.

Правоохоронець разом із контрабандистом намагались незаконно переправити через державний кордон України 15 тисяч пачок цигарок вартістю понад 200 тисяч гривень.

Під час скоєння злочину вказаних осіб затримали правоохоронці.

Наразі слідчі дії тривають. Затриманим готується повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

ФОТО: військова прокуратура

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань скерували в суд обвинувальний акт стосовно колишнього голови ліквідаційної комісії одного із державних підприємств Міністерства оборони України за фактом ухилення від сплати податків.

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону оголосила тендер для пошуку компанії, якій заплатять за послуги з охорони приміщень.

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомили про підозру заступнику начальника територіального вузла – начальнику відділу кадрової роботи територіального вузла урядового зв’язку Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у одержанні неправомірної вигоди службовою особою.

Поділитися