26 вересня 2022 р. 17:47

Правоохоронця та двох злодіїв затримали в Одесі за вимагання 200 тисяч доларів в підприємця

Фото: СБУ

(Фото: СБУ)

Представники Служби безпеки України затримали в Одесі представника правоохоронних органів та двох учасників злочинного угруповання за скоєння грабежу, вчиненого в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що троє чоловіків, з метою збагачення, планують напад на мешканця Одеси, який найближчим часом отримує у банківській установі велику суму коштів для придбання нерухомості.   

Зловмисники дочекавшись, коли потерпілий зняв з рахунку 200 тис. дол. США, напали на нього у під’їзді будинку та побили. Забравши гроші, спільники спробували втекти з місця злочину на власному авто, проте були затримані правоохоронцями.

В свою чергу у СБУ, наголосили, що нейтралізували потужне злочинне угруповання, діяльність якого координував один із впливових представників кримінального світу – "злодій в законі" на прізвисько "Антимос". 

Через внесення до санкційного списку РНБО йому було заборонено в’їзд до нашої держави. Тож він керував злочинною діяльністю з території однієї з країн Близького Сходу, де нещодавно помер.

Зловмисники тероризували мешканців півдня України та «вибивали» гроші з місцевих підприємців. Якщо ті відмовлялися сплачувати "данину", до них застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

За оперативними даними, учасники банди причетні до викрадення і катування людей, щоб отримати «викуп» за їх звільнення.

За даними слідства, до складу банди входило декілька мешканців Одеси, у тому числі кримінальники, які раніше притягалися до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Упродовж оперативної комбінації співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО "А" запобігли розбою, задокументували злочинні дії угруповання і затримали трьох активних учасників.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили:

  • реактивну протитанкову гранату;
  • пістолет Макарова;
  • бойову гранату Ф-1;
  • набої до стрілецької зброї різного калібру.

Раніше поліцейські затримали трьох одеситок віком 31-го та 32-х років, які налагодили діяльність у сфері послуг інтимного характеру, до якої залучали малозабезпечених жінок

Виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України Василь Малюк, після того як колишнього народного депутата Віктора Медведчука обміняли на полонених українських військових, розповів, що завдяки розслідуванню справи про державну зраду екснардепа, СБУ викрила кілька потужних агентурних мереж. 

Одеські поліцейські затримали організаторів "трансферу" військовозобов'язаних через кордон України до Молдови, які оцінювали свої послуги у 4 тисячі доларів США.

Поділитися