03 вересня 2022 р. 14:46

Правоохоронці розкрили в Одесі ботоферму: її організували батько й син

Фото: пресслужба ГУ НП України в Одеській області

(Фото: пресслужба ГУ НП України в Одеській області)

Кіберполіція та СБУ повідомили про розкриття ботоферми, яку, ймовірно, організували чоловіки 58-ми та 29-ти років. За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції України в Одеській області, батько й син сконцентрували у себе вдома сотні модемів із сім-картами і здавали їх в оренду, зокрема й жителям інших країн.

Таким чином одесити надавали громадянам можливість, в залежності від мети, телефонувати з українських номерів з-за кордону, створювати ботоферми, розповсюджувати неправдиву інформацію про ЗСУ тощо.

Удома у підозрюваних провели обшук і вилучили мобільні телефони, ноутбуки та інше устаткування. 

Нині триває досудове розслідування провадження, розпочатого правоохоронцями за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, вчинених повторно за попередньою змовою) Кримінального кодексу України. В його рамках призначені експертні дослідження зібраних речових доказів.

Правопорушникам може загрожувати покарання штрафом від трьох тисяч до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Раніше на Миколаївщині затримали агента військової розвідки зс рф, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для обстрілів. Також Служба безпеки України повідомила про викриття в Одеській області чергового антиукраїнського інтернет-агітатора, який публічно виправдовував збройну агресію рф в TikTok. 24 серпня патрульні поліцейські затримали в Одесі вночі напередодні Дня Незалежності двох чоловіків, які намагалися закріпити плакат на вулиці міста з проросійським змістом. 

Поділитися