25 серпня 2022 р. 21:25

Правоохоронці повідомили жителю Одещини про підозру в колабораційній діяльності

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Поліцейські затримали 69-річного жителя міста Білгорода-Дністровського, викривши його активні протиправні дії у заблокованій в Україні російській соціальній мережі. 

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, правоохоронці встановили, що літній чоловік в "Однокласниках" активно поширює контент, у якому підтримувалися злочинні рішення і дії російської федерації та її збройних сил щодо України. Громадянин заперечував здійснення збройної агресії проти своєї держави, підтримував окупацію її території та ганьбив людей, які виступали проти країни-агресора.

Чоловіку повідомили про підозру у колабораційній діяльності. В разі доведення провини йому загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Схожий вирок нещодавно виніс Київський районний суд міста Одеси відносно 66-річного чоловіка, якого обвинувачували у колабораційній діяльності – публічних закликах до підтримки рішень і дій держави-агресора.

Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в державних органах влади і органах місцевого самоврядування на строк десять років.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступниці начальника одного з відділів Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Одеса (колишня Державна пенітенціарна служба України) у співпраці із колишньою колегою з Херсонської області, яка служить окупантам.

Державне бюро розслідувань з 24 лютого розслідує в Україні 815 злочинів проти основ національної безпеки.

Поділитися