15 грудня 2022 р. 20:01

Правоохоронці Миколаївщини викрили кокаїнових дилерів з Одеси

Фото: Миколаївська обласна прокуратура / Facebook

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура / Facebook)

Троє одеситів організували канал збуту кокаїну на території Миколаївської та Одеської областей. Наразі їх затримано й повідомлено про підозру за фактом придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, 26-річний одесит залучив до своєї злочинної діяльності ще двох своїх знайомих 27 років. Разом вони налагодили канал збуту кокаїну. Сукупний дохід такого "бізнесу" складав близько півтора мільйона гривень на місяць.

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

У ході обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронці виявлили та вилучили наркотичні засоби, устаткування для їх зважування та пакування, а також пристрої для вживання наркотиків, зброю, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти.

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

Запобіжним заходом суд обрав для всіх фігурантів тримання під вартою з альтернативою внесення застави: двом зловмисникам у розмірі понад мільйона гривень кожному, третьому – понад півмільйона гривень.

За злочинну діяльність наркодилерам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчими Нацполіції та СБУ здійснюється досудове розслідування. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Днями правоохоронці затримали одеського шахрая, який оманою забрав у миколаївської пенсіонерки 90 тисяч гривень та 1500 доларів США.

У вересні в Одесі військовослужбовець отримав штраф за намагання допомогти уникнути покарання двом чоловікам, в автомобілі яких знайшли наркотики.

У травні одеські поліцейські затримали розповсюджувача метадону.

Раніше на Одещині правоохоронці виявили в перевізника призовників наркотики: близько 2 кілограмів канабісу та амфетамін.

Руслан Ласкус

Поділитися