21 липня 2022 р. 11:43

Правоохоронці ліквідували з початку війни 45 каналів переправлення чоловіків за кордон

Правоохоронці ліквідували з початку війни 45 каналів переправлення чоловіків за кордон

Працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України ліквідували 45 незаконних каналів переправлення чоловіків за кордон та затримали 63 учасників злочинних груп.

Про це повідомили у пресслужбі ДСР.

Найпривабливішими для злочинців виявилися Закарпатська, Одеська та Львівська область. В Одеській області зокрема затримали 17 правопорушників.   

Як діяли зловмисники:

  • інформацію щодо можливості виїзду за кордон розміщували у закритих групах різноманітних месенджерів;
  • вели перемовини з «клієнтом»;
  • за декілька годин до виїзду відправляли повідомлення з часом та місцем зустрічі. 

За кожним учасником злочинних «схем» були закріплені певні обов’язки: зустріти «клієнта» та відвезти його до певної точки збору, переправити через кордон, де їх зазвичай зустрічав спільник. 

Ділки пропонували наступні способи перетину кордону:

Наприклад, оперативники Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України в ніч з 17 на 18 липня  затримали в Одеській області трьох учасників організованої злочинної групи під час незаконного переправлення через державний кордон України трьох осіб. 

Також 18 липня Служба безпеки України та Департамент стратегічних розслідувань повідомили про припинення чергову незаконну схему переправлення осіб призовного віку в інші країни. 

Раніше Служба безпеки України повідомила про ліквідацію двох каналів нелегального переміщення за кордон українських громадян призовного віку в Одеській області.

У червні одеські поліцейські затримали організаторів незаконного каналу переправлення чоловіків через державний кордон.

Роздільнянський районний суд Одеської області визнав інспектора прикордонної служби винним у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України та порушенні правил несення прикордонної служби.

Поділитися