26 грудня 2022 р. 19:52

Правоохоронці ексгумували на Херсонщині тіла чергових жертв збройної агресії рф

Фото: Херсонська обласна прокуратура / facebook

(Фото: Херсонська обласна прокуратура / facebook)

Унаслідок обстрілів одного з сіл Нововоронцовської громади Бериславського району Херсонської області у квітні 2022 року загинули двоє місцевих жителів. Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції та експертами в рамках кримінального провадження провели ексгумацію та огляд тіл.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської прокуратури.

Як виявилось, тоді загинули два чоловіки віком 61 та 80 років. Односельці поховали старшого чоловіка на його подвір’ї, а молодшого - на місцевому кладовищі.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Наразі тіла загиблих направлено для проведення судово-медичної експертизи. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці продовжують виявляти на деокупованих територіях поховання мирних людей, яких убили російські військові. Наприкінці листопада вдалось ексгумувати тіла цивільних українців у селі Правдине. Раніше правоохоронці провели огляд місця цинічного злочину рф на Херсонщині: росіяни розстріляли автомобіль із цивільними та переїхали його танком.

За інформацією ГУ Нацполіції в Херсонській області, за фактами воєнних злочинів рф на Херсонщині розпочато вже понад 8 тисяч кримінальних проваджень. Задокументувати та ознайомити світову спільноту з фактами порушень російськими окупантам прав людини на Херсонщині збираються преставники моніторингової місії ООН в Україні.

Руслан Ласкус

Поділитися