25 листопада 2022 р. 12:13

Працівники ДБР затримали прокурора однієї з прокуратур Одеси за підозрою у хабарництві

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань затримали прокурора однієї з окружних прокуратур міста Одеси на хабарі у 3 тисячі доларів США.

Як повідомили в ДБР,  разом із працівниками Служби безпеки України слідчі задокументували факт вимагання та отримання хабаря за те, що прокурор у суді не вимагатиме для обвинуваченого у пограбуванні із застосуванням насильства покарання, пов’язане з позбавленням волі.

Прокурора було затримали після отримання всієї суми неправомірної вигоди. Гроші вилучили у його кабінеті.

Наразі йому повідомили про підозру в прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді так званому "начальнику" одного з відділень "Північної виправної колонії №90" що в Херсоні. 

Також працівники Державного бюро розслідувань разом із співробітниками Офісу Генерального прокурора України затримали посадовців Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області за підозрою у вимаганні та хабарництві.

Натомість детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили старшому слідчому Територіального управління Державного бюро розслідування, розташованого у Миколаєві про підозру у зловживанні владою.

Кирило Бойко

Поділитися