26 грудня 2022 р. 10:00

Пожартував над сусідами: на Миколаївщині хлопця підозрюють у колабораціонізмі

Фото: Поліція Миколаївщини/ telegram

(Фото: Поліція Миколаївщини/ telegram)

Жителі селища Троїцьке, що на Новоодещині, на воротах та на своїх помешканнях виявили символи, що пропагандують так званий "руський мір".

Про це повідомив голова поліції Миколаївської області Сергій Шайхет.

Збентежені громадяни не могли зрозуміти, що відбувається, та одразу зателефонували до поліції. Через декілька годин правоохоронці встановили, що до ворожих написів причетний 21-річний місцевий мешканець. Молодик вирішив таким чином пожартувати над своїми односельцями,- йдеться в повідомленні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за  ч.2 ст. 436-2 "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації, глорифікація її учасників". 

Тепер жартівнику загрожує до п'яти років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.   

Минулого тижня на Миколаївщині звільнили заступницю голови райради, яка добровільно допомагала окупантам. За даними слідства, чиновниця з 19 березня вела переговори з військовими армії рф, які тимчасово окупували місто, та добровільно погодилася на співпрацю з ними. Незадовго до звільнення Снігурівки Мезіна разом з іншими представниками окупаційної влади втекла на лівобережну Херсонщину. За колабораційну діяльність їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше СБУ викрила пособника країни-агресора під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Херсонської області. Ним виявився мешканець Чорнобаївки, який після захоплення селища добровільно пішов на співпрацю з ворогом.                    

Тетяна Каптур

Поділитися