21 червня 2022 р. 13:50

Посадовця Одеської міської ради підозрюють у недбалості під час ремонту школи

Посадовця Одеської міської ради підозрюють у недбалості під час ремонту школи

Поліцейські оголосили підозру в службовій недбалості замовнику ремонтних робіт в одній зі шкіл Суворовського району Одеси - посадовцю Управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України в Одеській області. 

Встановлено, що підрядник під час ремонту фасаду та покрівлі навчального закладу вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаного. А замовник, зі свого боку, допустив приймання сфальсифікованих документів, не перевіривши їх.

В результаті неналежного виконання чиновником своїх посадових обов’язків, територіальній громаді міста Одеси був спричинений матеріальний збиток на загальну суму понад два мільйона гривень.

Слідчі відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси оголосили правопорушнику підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, слідчі поліції повідомили про підозру директору підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів під час ремонту школи в Одесі.

Правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Управління Служби безпеки України в Одеській області підозрює директора державного підприємства, що входить до структури Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури, у масштабних зловживаннях.

Прокурори повідомили про підозру двом мешканцям Білгород-Дністровського району за фактом фальсифікації документів та шахрайського заволодіння землею.

Поділитися