22 грудня 2022 р. 15:02

Посадовця Держгеокадастру в Миколаївській області взято під варту

Фото: Freepic

(Фото: Freepic)

21 грудня Центральний районний суд м. Миколаєва задовольнив клопотання Миколаївської обласної прокуратури та обрав посадовій особі Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонив від займаної посади.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний підписав наказ про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення та передачі у власність чотирьом громадянам земельних ділянок загальною площею майже 4 гектари, які знаходяться в межах регіонального ландшафтного парку "Приінгульський" та належать до категорії земель природно-заповідного фонду.

Загальні збитки держави від цього правопорушення складають понад 300 тисяч гривень.

Дії посадової особи призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок природно-заповідного фонду, що завдало тяжких наслідків інтересам держави на загальну суму понад 300 тис грн.

Наразі посадовцю інкримінується ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем з тяжкими наслідками). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, а також штраф сумою від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд надав підозрюваному можливість внесення застави в розмірі 1 мільйон гривень.

30 листопада прокурори Одеської обласної прокуратури та Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували в суд обвинувальний акт стосовно керівника одеського відокремленого підрозділу однієї з "антикорупційних" громадських організацій за фактом вимагання 600 тисяч доларів США.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань завершили та скерували в суд обвинувальний акт стосовно начальника митного посту "Рені" Одеської митниці, якого обвинувачують у систематичному хабарництві.

Руслан Ласкус

Поділитися