28 січня 2022 р. 11:41

Посадовців Чорноморської міської ради підозрюють у привласнені коштів на медичний спецодяг

Посадовців Чорноморської міської ради підозрюють у привласнені коштів на медичний спецодяг

Співробітники Служби безпеки України підозрюють колишню начальницю відділу охорони здоров’я Чорноморської міської ради у розкраданні коштів, виділених на боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Управління Служби безпеки України в Одеській області.  

В СБУ зазначили, що посадовці відділу охорони здоров’я Чорноморської міської ради привласнили майже 30% коштів, виділених на закупівлю медичного спецодягу.

Як встановило слідство, колишня начальниця відділу охорони здоров’я однієї з міськрад області уклала у березні 2020 року з місцевою комерційною структурою договір на придбання ламінованих комбінезонів та бахіл на загальну суму 1 млн 335 тис. грн.

За результатами ініційованої СБУ товарознавчої експертизи, закупівельна вартість цієї продукції завищена майже в півтора рази. Таким чином, збитки державі у цій оборудці становлять 350 тис. грн.

Наразі колишній начальниці відділу охорони здоров’я повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (розтрата майна у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило, що в Одеській області за добу 27 січня зареєстрували 2 тисячі 406 нових випадків інфікування.

Міністерство охорони здоров'я оголосило про 32 тисячі 393 нових випадки COVID-19, зареєстровані за добу 26 січня, з яких 1 тисяча 939 в Одеській області, тобто позавчора встановили антирекорд, який побили вже наступного дня.

Департамент освіти та науки Одеської міської ради ініціював перехід на дистанційне навчання 1-11 класів з 27 січня дня.

26 січня МОЗ України зареєструвало препарат для лікування COVID-19 «Молнупіравір» для екстреного застосування. Що відомо про пігулки від COVID-19.

Поділитися