28 липня 2022 р. 10:38

Порушника комендантської години, який вдарив поліціантку в Одесі, засудили на два роки

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Приморський районний суд Одеси визнав винним мешканця міста в умисному заподіянні поліціантці тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням нею службових обов'язків та засудив його до двох років ув'язнення.

Втім, як зазначається у вироку суду, реальне ув'язнення в місцях позбавлення волі чоловікові замінили іспитовим строком на такий ж термін.

Інцидент стався 10 квітня 2022 року, коли працівниця поліції разом із співробітниками охорони "Карабінер" патрулювала вулиці після початку комендантської години. О 10:30 вона помітила чоловіка, який йшов вулицею (того дня в Одесі була впроваджена подовжена комендантська година через можливі провокації ворога, - ред.).

За даними сторони обвинувачення, поліціантка та охоронці зупинили порушника, в якого, як з'ясувалося, не було із собою документів, а той став поводитися агресивно та зухвало, висловлюватись нецензурною лайкою в бік працівницю поліції, а потів вдарив її в обличчя.

У судовому провадженні чоловік спочатку не визнав провину у вчиненні правопорушення, та пояснив, що він 10 квітня йшов гуляти по місту Одесі, на розі вулиць Армійської та Маршала Говорова зустрів охоронну фірму "Карабінер", які йому повідомили, що зараз комендантська година.

Обвинувачений пояснив, що не пам'ятає, чи задавала потерпіла йому якісь запитання, але зазначив, що вона не представилась, ким вона працює.

Втім він зізнався, що захотів вдарити хлопця, але його вдарили швидше. Потім у судовому засіданні обвинувачений визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, попросив вибачення у потерпілої, та пояснив, що він цій потерпілій напевно наніс удар, але він не знає, як це вийшло, і з ним така ситуація відбулась вперше.

Поліціантка описала інцидент так: вони зупинили чоловіка, який заявив, що не знає ані про війну, ані про комендантську годину. Документів в чоловіка не було. Але він поводився неадекватно - почав сідати на землю, вставати, та висловлюватись нецензурною лайкою, та сказав: "Тьотя відпустіть мене, чого ви мене лякаєте?". Працівниця поліції намагалася з'ясувати, чи потрібна йому медична допомога, але він зробив два чи три кроки назад і вона подумала, що він зараз тікатиме, втім той дав їй сильного ляпаса в обличчя. Після чого вона схопила його за руку, він присів, та його затримали працівники охоронної фірми, та відвезли до відділу поліції, для того, щоб з'ясувати його стан, та чи не перебуває він у розшуку.

Також потерпіла поліціантка у судовому засіданні пояснила, що її відвезли до лікарні, та діагностували у неї гіпертонічний криз, після чого вона відвідувала свого лікаря.

 Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися