23 квітня 2022 р. 19:01

Поліція почала провадження через обстріли в Одесі

Поліція почала провадження через обстріли в Одесі

Поліцейські розпочали кримінальне провадження через обстріли та руйнування житлових будинків в Одесі, кваліфікувавши їх як порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області.

Між тим співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежу, що виникла в житловому будинку внаслідок ворожого обстрілу.

"23 квітня близько о 14:35 у Київському районі Одеси внаслідок ворожого обстрілу сталося влучання боєприпасу в шістнадцятиповерховий житловий будинок з подальшим загоранням квартир на 4 та 5 поверхах. О 15:54 пожежу локалізовано на площі 220 м кв. Близько 17:00 – ліквідовано",  - повідомили у ДСНС.
 
На даний час рятувальники повідомляють про загибель шости осіб, з яких одна дитина, та про постраждалих 18 осіб. З-під завалів врятовані дві особи, евакуйовані 86 людей. 

Внаслідок ракетного удару з боку російських загарбників рух трамвайних маршрутів №3,13,27 тимчасово призупинено.

Нагадаємо, повітряне командування "Південь" повідомило, що ракети були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 росії з акваторії Каспійського моря.

Раніше повідомлялося, що росія застосовує як мінімум чотири підводнічовни для здійснення атак ракетами типу "Калібр" по цілях на території України.

А також, що росія розмістила в Чорному морі два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр", сумарний ракетний залп яких може становити до 16 ракет.

До узбережжя Одещини винесло декілька морських мін.

18 квітня Міноборони повідомляло, що в Чорному морі перебувають носії рф з щонайменше 36 ракетами.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися