21 січня 2022 р. 09:56

Поліція минулого року повідомила 64 особам про підозру в перешкоджанні роботі журналістів

Поліція минулого року повідомила 64 особам про підозру в перешкоджанні роботі журналістів

Національна поліція України впродовж минулого року зареєструвала 189 кримінальних проваджень стосовно перешкоджання діяльності, погроз або насильства щодо журналістів, найбільше з яких зафіксовано у Києві, Одеській, Львівській, Харківській та Київській областях.

Як зазначили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, в країні за 2021 рік повідомлено про підозру 64 особам, а 38 проваджень вже скеровані до суду. 

Із зареєстрованих станом на грудень 2021 року 189 кримінальних проваджень, більшість розпочаті за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. На другому місці - погроза або насильство щодо журналістів.  

Нагадаємо, 197 випадків порушень свободи слова зафіксували експерти Інститут масової інформації в Україні у 2021 році. З них 145 випадків стосувалися фізичної агресії проти журналістів. Для порівняння: у 2020 році ІМІ зафіксував 229 випадків порушень свободи слова, з них 171 випадок стосувався фізичної агресії.

В грудні відбулося два засідання з приводу нападу на знімальну групу ТК "Думська.TV" восени на Лузановці.

Також у грудні журналісти телеканалу "Думська ТВ" повідомили про напад з боку продавця піротехніки, який продавав її неповнолітнім, та погрожував журналістам ножом.

Одеські поліцейські розслідують обставини перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. 

Нагадаємо також, що за позовом ІзбірКома Одеська ОДА скасувала обмеження по допуску журналістів.

Поділитися