19 липня 2022 р. 12:55

Поліцейські затримали перевізників військовозобов'язаних за кордон

ФОТО: Нацполіція

(ФОТО: Нацполіція)

Оперативники Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України в ніч з 17 на 18 липня  затримали в Одеській області трьох учасників організованої злочинної групи під час незаконного переправлення через державний кордон України трьох осіб. 

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції України в Одеській області. 

Ще одного фігуранта – за місцем його мешкання, напередодні «трансферу» він якраз привіз групу «туристів». За свої послуги вони повинні були отримати понад 11 тисяч доларів США.

Крім того, за результатами проведення обшуків за місцями мешкання зловмисників поліцейські вилучили 20 тисяч доларів США, 2 тисячі євро.

Натепер чотирьох учасників злочинної групи затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів. Продовжується збір доказів для притягнення усіх фігурантів до відповідальності.

Учасники злочинної групи підшукували «клієнтів», надалі відвозили їх до приватного будинку одного з фігурантів, що знаходиться в кількох десятках метрів від державного кордону.

Зазначимо, що також вчора 18 липня Служба безпеки України та Департамент стратегічних розслідувань повідомили про припинення чергову незаконну схему переправлення осіб призовного віку в інші країни. 

Раніше Служба безпеки України повідомила про ліквідацію двох каналів нелегального переміщення за кордон українських громадян призовного віку в Одеській області.

У червні одеські поліцейські затримали організаторів незаконного каналу переправлення чоловіків через державний кордон.

Роздільнянський районний суд Одеської області визнав інспектора прикордонної служби винним у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України та порушенні правил несення прикордонної служби.

Поділитися