23 червня 2022 р. 11:37

Поліцейські затримали організаторів каналу переправлення військовозобов'язаних за кордон

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Одеські поліцейські затримали організаторів незаконного каналу переправлення чоловіків через державний кордон.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, двоє громадян налагодили "схему", за допомогою якої чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїхати за межі України.

Один з організаторів довозив їх до кордону з Молдовою та отримував за це 1,5 тисячі доларів США, інший - зустрічав та безпосередньо супроводжував до місця призначення в обхід офіційних пунктів пропуску. За такий супровід отримував 3,5 тисячі доларів США.

22 червня поліцейські затримали одного зі зловмисників під час отримання 1,5 тисячі доларів США, згодом другого під час спроби переправлення "туриста". 

Обидва зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Київська окружна прокуратура м. Одеса.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років.

Нагадаємо, Роздільнянський районний суд Одеської області визнав інспектора прикордонної служби винним у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України та порушенні правил несення прикордонної служби.

Правоохоронці вчергове викрили на Одещині двох зловмисників в організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Поліцейські затримали в Одесі чоловіка, який разом із спільником, на думку слідчих, організував злочинну схему перетину державного кордону військовозобов'язаними. 

Поділитися