22 серпня 2022 р. 20:25

Податківці з Дніпропетровщини користувалися краденими грошима для оборудок із підприємцями Одещини

Податківці з Дніпропетровщини користувалися краденими грошима для оборудок із підприємцями Одещини

Правоохоронці повідомили про припинення функціонування схеми привласнення та розтрати реєстраційного ліміту податку на додану вартість підприємств, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України. 

За даними слідства,співробітники Головного управління  Державної податкової служби в Дніпропетровській області в інтересах третіх осіб встановлювали підприємства, у яких наявні значні суми реєстраційного ліміту ПДВ, що зареєстровані та фактично перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Донецької та Харківської областей.

Потім зловмисники підроблювали документи нібито від імені керівників цих підприємств, без їх відома вони отримували кваліфіковані електронні підписи та доступ до електронного кабінету платника податків. Електронні підписи використовували для здійснення несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронних системах ДПС України, реєстрували податкові накладні та проводили безтоварні операції з суб’єктами господарювання, зареєстрованими на території Львівської, Київської, Дніпропетровської, Одеської та Черкаської областей.

Наразі досліджуються обставини привласнення активів більше 15 підприємств на суму понад 240 мільйонів гривень.

За результатами проведення 13 санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнову» бухгалтерію, електронні носії інформації, а також печатки окремих підприємств, задіяних у протиправній схемі, які підтверджують вчинення протиправної діяльності.

Зазначимо, Українське Дунайське пароплавство змушене було винайняти озброєну охорону задля відстоювання будівлі своєї дочірньої компанії в угорському Будапешті. 

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт чоловікові причетному до справи про присвоєння нерухомості на вулиці Приморській в Одесі. 

Оперативники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи за підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилають їх підприємцям по всій країні.

Поділитися