13 вересня 2022 р. 16:15

Підприємця зобов’язали повернути сільраді на Болградщині сільгоспземлі вартістю 48 мільйонів

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Болградської окружної прокуратури в інтересах ГУ Держгеокадастру в Одеській області та однієї з сільських рад Болградського району та зобов’язав підприємця звільнити та повернути 12 самовільно зайнятих земельних ділянок землі.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними відомства, загальна площа ділянок сільськогосподарського призначення складала 411 гектарів вартістю понад 48 мільйонів гривень.

Також з підприємця стягнули майже 1,4 млн грн завданої самовільним зайняттям цих земель шкоди.

Встановлено, що підприємець за відсутності правовстановлюючих документів на землю самовільно засіяв вищезазначені ділянки державної та комунальної форми власності.

Також наразі триває досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактом самовільного зайняття земель сільгосппризначення. В разі визнання підприємця винним у цьому, йому загрожує штраф або арешт на строк до шести місяців.

Раніше Господарський суд Одеської області відкрив провадження у 13 справах про визнання недійсними договорів з біологічної меліорації штучних водойм, укладених між Кілійським міжрайонним управлінням водного господарства та суб’єктами господарювання.

Через посуху, яка спостерігається на території Одеської області цього літа аномально обміліло озеро Кагул в Ізмаїльському районі Одеської області.

У вересні 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким оголосив заказниками загальнодержавного значення два озера на Одещині. Це були озера "Картал" та "Кагул", розташовані в тоді ще Ренійському районі Одеської області.

Поділитися