25 січня 2022 р. 08:59

Підозрювану у чвертьмільйонному хабарі посадовицю з Южного випустили під заставу

Підозрювану у чвертьмільйонному хабарі посадовицю з Южного випустили під заставу

Керівницю управління економіки міської ради в Южному Наталію Гнєушеву випустили під заставу в розмірі 310 тисяч гривень, які сплатили родичі посадовиці.

Суд планував розглянути питання про відсторонення її від посади 24 січня, проте переніс засідання на два дні, повідомляє Yuzhny.Іnfo

Служба безпеки України затримала її 21 січня під час отримання нею 225 тисяч гривень.

В СБУ стверджують, що жінка запровадила схему вимагання "відкатів" у місцевих підприємців, які виконували роботи, що фінансуються з місцевого бюджету. Підозрювана, за інформацією силовиків, оцінювала свої «послуги» у 10-15% від загальної вартості робіт.

Зокрема, йдеться про Програму фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Частина робіт з модернізації житлового фонду, згідно з цією програмою, фінансується з місцевого бюджету.

За даними слідства, посадовиця відмовлялася погоджувати без "відкату" документацію на виконання таких робіт і погрожувала створити штучні перешкоди у проходженні встановлених процедур.

Натомість тим, хто погоджувався сплачувати "данину", гарантувала максимальне сприяння, посилаючись на "зв’язки" в керівництві міста.

Зокрема, отримані нею 255 тис. грн - це 15% від усієї вартості робіт з модернізації ліфтів на трьох об’єктах міста на загальну суму майже 1,7 млн грн.

Раніше, у грудні минулого року, співробітники СБУ задокументували отримання чиновницею від цього ж підприємця хабаря у розмірі 56 тис. грн, що становило 10% від вартості робіт з модернізації електропостачання.

У ході обшуків, проведених за місцем роботи та за адресою мешкання зловмисниці, правоохоронці виявили та вилучили майже пів мільйона грн готівкою, ймовірно, отримані незаконним шляхом.

Поділитися