29 вересня 2022 р. 09:08

Підозрюваного у зловживанні становищем голову райадміністрації в Одесі суд залишив на посаді

Фото: ДСР

(Фото: ДСР)

Суворовський суд Одеси відмовився задовільняти клопотання прокурора та відстороняти від посади голову Суворовської районної адміністрації міста Сергія Кондратюка

Як йдеться в ухвалі суду, "служителі Феміди" дійшли до висновку, що відсутні достатні підстави вважати, що перебуваючи на посаді, Сергій Кондратюк зможе використовуючи свої службові повноваження та зв'язки з колегами, щоб негативно впливати на хід кримінального провадження.

Йдеться про обвинувачення Сергія Кондратюка у зловживанні службовим становищем. Слідство наполягає, що він придбав у товариства з обмеженою відповідальністю "Термопал" спеціальне спорядження та військове обмундирування для бійців підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси за значно завищеною ціною.

За даними сервісу YouControl, керівником та засновником ТОВ "Термопал" є бізнесмен Микола Вікнянський. Цікаво, що людину з таким самим ім'ям та прізвищем Одеський міський голова Геннадій Труханов призначив у березні своїм радником.

Слідство наполягає, що Сергій Кондратюк придбав у Миколи Вікнянського за значно завищеною ціною:

  • термобілизну (штани) кількістю 1 тисячу одиниць на загальну суму 600 тисяч гривень;
  • термобілизну (кофти) кількістю 800 одиниць на загальну суму 480 тисяч гривень;
  • спальних мішків кількістю 1,5 тисячі одиниць на загальну суму 756 тисяч гривень;
  • карематів кількістю 1 тисячу одиниць на загальну суму 240 тисяч гривень.

Загалом ТОВ "Термопал" отримало  2 млн 76 тис. грн.

Раніше судді обрали Сергію Кондратюку запобіжний захід у вигляді застави на суму 752,4 тисячі гривень.

Наприкінці серпні співробітники Департаменту стратегічних розслідувань повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем голові однієї з районних адміністрацій Одеси.

До того одеські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця з територіальної оборони, якого обвинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Поділитися