08 вересня 2022 р. 19:41

Підозрювані з Одеського СІЗО отримували допомогу, видаючи себе за переселенців

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Група затриманих, які утримувалися в Одеському слідчому ізоляторі, вирішили скористатися можливістю для переселенців отримувати державну допомогу. 

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, чоловіки - уродженці областей, де зараз йдуть бойові дії, але затримали їх ще до повномасштабного вторгнення. 

Через мобільний застосунок Дія вони заповнили форму на отримання статусу вимушених переселенців та грошової допомоги, надавши тим самим неправдиву інформацію щодо себе.

ФОТО: Нацполіція

Незаконно оформлені щомісячні виплати вони отримували впродовж декількох місяців, допоки їх протиправні дії не були викриті.

В СІЗО та колонії правоохоронці провели санкціоновані обшуки, в ході яких вилучили речові докази протиправних дій фігурантів. Одному з чоловіків, уродженцю Херсонщини, слідчі вже повідомили про підозру. 

Йому інкримінують шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Питання про оголошення підозри ще п’яти особам з Луганської, Запорізької, Донецької та Миколаївської областей наразі вирішується.

ВІДЕО: Головне управління Національної поліції в Одеській області

Активізація бойових дій на сході та на півдні України неминуче призведе до пожвавлення переміщення людей із зони боїв до більш спокійних регіонів, тож Одеській області треба готуватись до збільшення кількості переселенців.

Голова Іванівської селищної ради в Одеській області Віктор Лобач підписав меморандум з благодійним фондом про будівництво в Іванівці п'яти 16-квартирних двоповерхових будинків.

У серпні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Одеська обласна військова державна адміністрація повідомило про очікування переселення 40 тисяч мешканців Миколаївщини на територію Одеської області ще до настання холодів.

На семи гектарах біля міста Біляївка, що в Одеській області, зведуть житло для вимушених переселенців із зони бойових дій, які через війну залишились без даху над головою. 

Поділитися