20 березня 2022 р. 16:36

Окупанти відпустили каховського журналіста після тижня полону

Окупанти відпустили каховського журналіста після тижня полону

Каховського журналіста Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні з 12 березня, сьогодні відпустили додому.

Про це сам журналіст розповів на сторінці своєї сестри Ольги Перепелиці в Facebook.

«Сильно схуд. Дуже брудний. Стомлений. 12 березня о 17.00 на каховській автостанції мене схопили. Били. Принижували. Погрожували. Сказали, що вб'ють. Майже вісім днів. 187 годин полону. Практично без їжі. Кілька днів майже без води. Без мила, без змінного одягу. Не розуміючи, де я. Але вони чітко знали, за що. Вони хотіли зламати, розтоптати. Показати, що буде з кожним журналістом: тебе позбавлять. Тебе вб'ють», - повідомив Батурін.

Він також зазначив, що у нього були можливості виїхати за кордон або у велике місто. Але він своїм життям хотів довести, що можна жити в невеликому містечку і всіма своїми вчинками намагатися зробити його кращим.

«Так, нехай Каховка не ідеальне місто, але воно моє рідне. Я його дуже люблю. Тут живуть мої друзі, які розділяють мої цінності, тут живуть мої рідні, тут є безліч людей, якими я пишаюсь. Моє серце назавжди з вами», - йдеться у повідомленні.

Майже 8 днів він сидів з низько нахиленою або покритою головою.

Раніше повідомлялося, що викраденого в Новій Каховці журналіста вивезли у Херсон.

Нагадаємо, на Київщині під час обстрілу загинули два журналісти.

В Інституті масової інформації повідомляли про чотирьох вбитих журналістів. Щонайменше шестеро медійників були поранені. 

Напередодні на Київщині російські військові вбили журналіста New York Times Брента Рено. Його колега американський 46-річний журналіст Хуан Дієго Херрера Арредондо отримав осколкове поранення у стегно.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися