19 вересня 2022 р. 16:30

Один з румунським паспортом: на кордоні з Молдовою затримали чотирьох ухилянтів

Фото: Ізмаїльський прикордонний загін

(Фото: Ізмаїльський прикордонний загін)

Прикордонники Ізмаїльського загону затримали на кордоні із Молдовою чотирьох ухилянтів, один з яких намагався підкупити бійців. 

Про це повідомили на сторінці загону у  Facebook. 

Так трьох чоловіків призовного віку затримали прикордонники в межах Болградського району. Двоє з них намагались потрапити до молдовського міста Тараклія, а  третій - до молдовського села Валя-Пержей.

"Цікавим є те, що два окремих прикордонних наряди здійснили затримання в різних місцях, проте, із проміжком у часі 20 хвилин", - зазначили в загоні. 

ФОТО: Ізмаїльський загін

За даними фактами на ухилянтів складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Ще один - 42-річний співвітчизник намагався по паспорту громадянина Румунії перетнути кордон до Молдови. В ході перевірки документів у пункті пропуску "Табаки", прикордонники з’ясували, що чоловік є громадянином України. Зрозумівши, що так не вийде, чоловік запропонував прикордонному наряду хабар у розмірі 2 тисячі доларів США.

Охоронці кордону категорично відмовились, задокументували порушення та направили повідомлення в поліцію за ознаками злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Наразі вирішується питання про призов його по мобілізації.

Фото: Ізмаїльський прикордонний загін

Раніше прикордонники Ізмаїльського загону затримали місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох чоловіків, що хотіли уникнути призову до Збройних Сил України.

19 серпня прикордонники Одещини затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно дістатися Молдови. 

З 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше тижня.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

17 серпня правоохоронці також викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон. Тоді перевізники вимагали за свої послуги 7 тисяч доларів США. 

Днем раніше жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призову.

Поділитися