03 лютого 2022 р. 15:45

Одеському міському голові заборонили їздити за кордон ще на два місяці

Одеському міському голові заборонили їздити за кордон ще на два місяці

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув та задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо продовження строку дії процесуальних обов’язків, покладених на Одеського міського голову Геннадія Труханова.

Як повідомили у пресслужбі ВАКС, підозрюваний зобов’язаний:

  • прибувати за кожною вимогою до детективів Національного антикорупційного бюро, прокурора, слідчого судді, суду;
  • повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними у цьому кримінальному провадженні;
  • утримуватися від відвідувань приміщень, які належать чи використовуються Одеською обласною прокуратурою, а також товариствам та приватному підприємству, які зазначені в ухвалі слідчого судді;
  • здати на зберігання детективу НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії ухвали – до 3 квітня 2022 року включно.

Нагадаємо, Одеський міський голова, спільно з іншими 15 особами, підозрюється правоохоронними органами у створенні злочинної організації та зловживаннях на 689 млн грн.

Раніше Вищий антикорупційний суд відмовився призначати повторні комісійні будівельно-оціночні експертизи у межах кримінального провадження за підозрою бізнесмена Володимира Галантерніка у створенні та очолені злочинної організації в Одесі, яка завдала збитків на суму 689 мільйонів гривень.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексія Спектора.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у відкритті провадження за апеляційними скаргами захисників одеського бізнесмена Володимира Галантерніка. 

Бізнесмена підозрюють у створенні злочинної організації з-поміж чиновників Одеської міської ради та інших осіб з метою вчинення економічних злочинів з майном комунальної власності. Йому інкримінують скоєння низки злочинів за ч. 1 ст. 255; ч. 2 ст. 364; ст. 28; ч. 5 ст. 191 та ч. 3. ст. 209 Кримінального процесуального кодексу України.

За версією слідства, злочинна організація діяла в Одесі з 2016 по 2019 рік і завдала матеріальної шкоди місту на 558 мільйонів гривень. Як повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка, загалом доходи від «проєктів» Володимира Галантерніка в одній з виявлених під час обшуку таблиць становлять понад 170 мільйонів доларів США. У справі 16 підозрюваних. За даними НАБУ, особи заволоділи п’ятьма земельними ділянками в Одесі за адресами: Гагарінське плато, 4 (житловий комплекс Sea View); Варненська, 27 з літерами А, В і Г (ЖК «Скай Сіті»); Жаботинського, 54А (ЖК «Альтаїр-3») та Академічна, 30 (апарт-комплекс «Морська резиденція»). Усі вказані будинки збудувала компанія «Будова», яку пов'язують з Галантерніком. 

Після рішення суду про заочний арешт НАБУ може самостійно встановити місцезнаходження розшукуваного і звернутися до тієї країни з екстрадицією. Захист надав суду лондонську адресу бізнесмена, включно з номером квартири. Бюро перевіряє, чи дійсно він там проживає

Поділитися