19 серпня 2022 р. 12:20

Одеський суд заборонив прихильнику росії працювати в органах влади 10 років

Одеський суд заборонив прихильнику росії працювати в органах влади 10 років

Київський районний суд міста Одеси ухвалив вирок відносно 66-річного чоловіка, якого обвинувачують у колабораційній діяльності – публічних закликах до підтримки рішень і дій держави-агресора.

Як повідомляють в пресслужбі суду, чоловік з метою сприяння рф та її представникам в ослабленні національних інтересів України створював в суспільстві думки про виправданість та легітимність дій російських окупантів. Будучі прихильником країни-агресора, чоловік розмістив в соціальній мережі "ВКонтакте" публікації, що закликали до підтримки дій держави-агресора.

Обвинувачений супроводжував свої дописи зображеннями архітектурних споруд Одеси та висловлював радість від дій рф та твердження з приводу того, що українські міста (Одеса, Харків та Миколаїв) з нетерпінням очікують приєднання до Росії.

Обвинувачений визнав свою провину та не заперечував встановлені досудовим розслідуванням обставини.

Врахувавши щире каяття, пенсійний вік та скоєння злочину вперше суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в державних органах влади і органах місцевого самоврядування на строк десять років.

Зазначимо, що це не перший вирок прихильникам росії в Одесі. Так Приморський суд Одеси затвердив угоду громадянина російської федерації, якого обвинувачували у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення Збройних Сил України в умовах воєнного або надзвичайного стану та прокурора.

Також раніше Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який в соціальних мережах виправдовував російську агресію, закликав вбивати полонених українців. 

А ще раніше Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Усіляким колаборантам суди також виносять вироки, наприклад, все той ж Приморський визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

Поділитися