14 грудня 2022 р. 19:15

Одеський шахрай викрав гроші у пенсіонерки з Миколаєва

Фото: Сергій Шайхет/ Телеграм

(Фото: Сергій Шайхет/ Телеграм)

Зловмисник з Одеси спеціально приїхав до Миколаєва, щоб забрати гроші в пенсіонерки, начебто для порятунку її онука. Чоловік працював за схемою "родич у біді".

Про це повідомив голова поліції Миколаївщини Сергій Шайхет у telegram.

За порятунок онука жінка віддала 90 тисяч гривень та 1500 доларів США.  Чоловік запевнив, що родичу потрібна термінова операція.

Радіючи легкому заробітку, шахрай повертався до Одеси, де на нього вже чекали правоохоронці. Кошти здобутті злочинним шляхом правоохоронці вилучили, які після проведення слідчих дій будуть повернуті власниці, - додається в повідомленні. 

Зазначимо, що слідчі затримали фігуранта в порядку ст. 208 КПК України та повідомили йому про підозру за ч.2 ст.190 КК України «Шахрайство». Суд обрав запобіжний захід для афериста – тримання під вартою з правом внесення застави.

Сергій Шайхет додав, що наступні три роки зловмисник скоріше за всього проведе за ґратами.

Напередодні ми писали, що миколаївську чиновницю судитимуть за підтримку агресії рф.

Слідством встановлено, що жінка, будучи службовою особою одного з органів влади на території області, через месенджери "Telegram", "WhatsApp" та "Viber", у вересні поточного року в особистих листуваннях зі своєю колегою підтримувала та заперечувала збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, виправдовувала дії представників окупаційних сил рф.

Відомо, що кримінального авторитета з російським корінням, який оселився в Одесі, депортовано з України через пропускний пункт "Паланка".                                                        

Нещодавно співробітники Служби безпеки України та Департаменту стратегічних розслідувань затримали мешканця Одеси за підозрою у співпраці із російською приватною військовою компанією "Вагнер" та московським ОМОНом, що воюють наразі проти України.

Чоловіка затримали в результаті контрдиверсійних заходів на півдні України. За даними Департаменту стратегічних розслідувань, він фотографував військові об’єкти та берегову лінію Одещини та передавав дані ворожим координаторам.

Тетяна Каптур

Поділитися