11 січня 2022 р. 15:05

Одеських пожежників підозрюють у вимаганні хабаря з власника автозаправки

Одеських пожежників підозрюють у вимаганні хабаря з власника автозаправки

Правоохоронці Одеської області затримали під час одержання неправомірної вигоди начальника та головного інспектора одного із районних відділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужі прокуратури Одеської області.

За даними слідства, пожежники вимагали у підприємця 400 доларів США хабара за отримання позитивного результату перевірки та не притягнення до адміністративної відповідальності. В подальшому, при усуненні формальних недоліків вимог правил пожежної безпеки, чоловік мав щоквартально надавати 3 тисяч гривень неправомірних коштів за безперешкодне ведення підприємницької діяльності та не закриття його автомобільної заправної станції.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення спільникам про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань скерували в суд обвинувальний акт стосовно колишнього голови ліквідаційної комісії одного із державних підприємств Міністерства оборони України за фактом ухилення від сплати податків. 

У вересні 2021 року адвокат чиновника Міністерства оборони Василя Ракула, якого підозрюють у хабарі в мільйон доларів і ухиленні від податків, клопотав про відведення судді.

Втім вже у грудні 2021 року Приморський районний суд Одеси відхилив скаргу ексначальника Південного управління капбудування Міноборони Василя Ракулаякий відмовився від спроби скасувати підозру у хабарі на 1 мільйон доларів США.

До того Приморський суд двічі не міг ухвалити рішення за позовом ексначальника Південного управління капітального будівництва Міноборони Василя Ракула.

Поділитися