06 травня 2022 р. 10:37

Одеські прокурори скерували в суд справу розвідника "ЛНР"

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом сприяння діяльності терористичної організації, придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.  

Слідством встановлено, що обвинувачений надавав представникам «ЛНР» інформацію щодо кількості, розміщення та переміщення військової техніки Збройних Сил України, блокпостів територіальної оборони, прикордонних загонів, чисельності особового складу. Також він повідомляв про осіб, які допомагають та сприяють ЗСУ на Одещині.

Крім того, чоловік, без передбаченого законом дозволу, придбав та зберігав за місцем свого мешкання гладкоствольну вогнепальну зброю та вибухову речовину типу гексоген.

У березні Служба безпеки України затримала уродженця Одеської області, якого в травні минулого, 2021 року, завербував бойовик незаконного збройного формування терористичних організацій "Л/ДНР".

Дані ворогу зловмисник надсилав через спеціально створений Telegram-канал.

В разі доведення його провини зловмисникові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань напередодні 2 травня виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. 

А також Державне бюро розслідувань затримало на Одещині та на Закарпатті довірених осіб колишнього нардепа, зрадника України Іллі Киви. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися