14 червня 2022 р. 20:37

Поліцейські викрили в Одесі злочинну схему перетину кордону

Поліцейські викрили в Одесі злочинну схему перетину кордону

Поліцейські затримали в Одесі чоловіка, який разом із спільником, на думку слідчих, організував злочинну схему перетину державного кордону військовозобов'язаними. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області. 

Зловмисники надавали ухилянтам підроблені документи про їх непридатність до військової служби та про знаття з військового обліку та брали за це 4,3 тисячі доларів США.

Фігурант затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Матеріали стосовно іншого учасника виділено в окреме провадження. 

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон), вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За незаконний перетин державного кордону передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

 

Нагадаємо, правоохоронці Одеської області викрили громадянина сусідньої країни в незаконному переправленні за кордон українця призовного віку. 

Раніше правоохоронці викрили двох чоловіків призовного віку, які намагалися потрапити за кордон через контрольно-пропускні пункти Болградського району Одеської області з підробленими довідками.

Наприкінці травня правоохоронці затримали мешканця Одеської області, який намагався незаконно переправити трьох знайомих через державний кордон України.

А в Тарутинській громаді фігурантами кримінальних проваджень за організацію нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон стали більше десятка жителів.

Поділитися