18 листопада 2022 р. 18:49

Одеські митники вилучили на кордоні з Молдовою літак в причепі

Фото: Одеська митниця

(Фото: Одеська митниця)

Одеські митники вилучили американський літак CESSNA 182R на пункту пропуску «Старокозаче-Тудора».

Як повідомила пресслужба митниці, громадянин України намагався перевести повітряне судно до Молдови на причепі вантажівки.

З’ясувалося, що літак було ввезено під зобов’язання повернути у термін, який сплив 3 місяці тому. При цьому заяви про продовження строку тимчасового ввезення, що передбачено законодавством, до митниці не надходило.

Одеськими митниками складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 6 статті 481 Митного кодексу України. Чоловікові загрожує штраф у розмірі 170 тисяч гривень або конфіскація предмета правопорушення.

Наразі літак тимчасово вилучено. Справу буде скеровано до суду, який вирішить подальшу долю повітряного судна.

Фото: Одеська митниця

Державного бюро розслідувань декілька днів тому повідомили, що на Одеській митниці були виявлені 36 рефрижераторів із 720 тоннами замороженого м’яса білоруського виробництва довготривалого терміну зберігання. 

Орієнтовна вартість м’яса складає понад 3,6 млн доларів США. Після завершення експертизи на якість воно буде направлено на потреби Збройних Сил України.

Нещодавно детективи НАБУ затримали трьох прикордонників Одещини, яких підозрюють у проведені ухилянтів повз КПП.

Впродовж травня-вересня 2022 року посадовці ДПСУ у змові з представниками правоохоронних органів так званої придністровської молдавської республіки організували злочинну схему незаконного переправлення осіб до країн Європи.

Поділитися