25 серпня 2022 р. 16:37

Одесита підозрюють в намаганні підкупити слідчого у справі про розповсюдження дитячої порнографії

Одесита підозрюють в намаганні підкупити слідчого у справі про розповсюдження дитячої порнографії

Поліцейські та прокурори Чорноморської окружної прокуратури повідомили про підозру та взяли під варту 75-річного мешканця Одеси, якого підозрюють у наданні хабаря слідчому одного з районних відділів поліції в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Поліцейські стверджують, що чоловік запропонував слідчому 10 тисяч доларів США хабаря за сприяння в закритті кримінального провадження та не притягнення до кримінальної відповідальності за розповсюдження ним дитячої порнографії.

Правоохоронці затримали зловмисника "на гарячому" під час передачі неправомірних коштів.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом вийти під заставу розміром 208 тисяч гривень.

Також на даний час, перевіряється причетність вказаного громадянина до розповсюдження дитячої порнографії та скоєння інших злочинів стосовно дітей.

В поліції повідомили трохи більше. За даними поліцейських, в ході слідства  правоохоронці встановили, що підстаркуватий чоловік може бути причетним до умисного розповсюдження дитячої порнографії. Той запропонував слідчому гроші, але правоохоронець вирішив не брати гроші, а розповісти про пропозицію начальнику. Тож коли поліціанту передавали гроші, а саме 9,9 тисяч доларів США та 4 тисячі гривень.

 

Раніше прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора одного з управлінь Одеської митниці за фактом вимагання та одержання 2,6 тисяч доларів США неправомірної вигоди. 

Між тим працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з місцевих прокуратур Одеської обласної прокуратури, який  виманював гроші у знайомих на вигадані проєкти. Також наразі ДБР розслідує загибель поліцейської у Саврані. Між тим Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт чоловікові причетному до справи про присвоєння нерухомості на вулиці Приморській в Одесі.

А ще прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру двом посадовцям одного з управлінь Одеської регіональної філії  Акціонерного товариства "Укрзалізниця" за фактом одержання неправомірної вигоди. 

Поділитися