23 вересня 2022 р. 13:33

Одесит намагався перетнути кордон з Молдовою у Болградському районі

Фото: Ізмаїльський прикордонний загін

(Фото: Ізмаїльський прикордонний загін)

Офіцерський прикордонний наряд Ізмаїльського загону затримав жителя Одеси при спробі перетину державного кодону, поблизу села Кубей Болградського району.

Про це повідомили на сторінці Ізмаїльського прикордонного загону у Facebook.

Як повідомили прикордонники, 22-річний чоловік намагався потрапити до Молдови незаконним шляхом, через "зелений кордон". Однак на шляху до кордону він побачив прикордонну вежу та одразу почав тікати в протилежну від неї сторону, проте, офіцерський наряд, що ніс службу неподалік, виявив та затримав горе-мандрівника.

За спробу порушення державного кордону на особу складено процесуальні документи про спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Зазначимо, що незаконне перетинання державного кордону України або спроба перетинання тягне за собою накладення штрафу від 40 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Раніше підроблені тимчасове посвідчення військовозобов‘язаного та довідку військово-лікарської комісії виявили в ухилянта прикордонники в поромному пункті пропуску "Орлівка".

Також прикордонники Ізмаїльського загону затримали місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох чоловіків, що хотіли уникнути призову до Збройних Сил України.  

З 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше тижня.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

17 серпня правоохоронці також викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон. Тоді перевізники вимагали за свої послуги 7 тисяч доларів США. 

Днем раніше жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призову.

Поділитися