04 червня 2022 р. 14:47

Очільниця "Корпорації монстрів" з Одеси заявила, що діяльністю фонду зацікавилася СБУ

Очільниця "Корпорації монстрів" з Одеси заявила, що діяльністю фонду зацікавилася СБУ

Очільниця одеського благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова заявила, що Служба безпеки України "відкрила справу" на очолюваний нею фонд. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"На фонд "Корпорація монстрів" відкрито справу в СБУ. Я почула це ще тижнів зо два тому і подумала: «Та ну марення». А сьогодні одержала інформацію ще з одного джерела. Не податкова до нас претензії якісь має, не аудит якийсь - Служба безпеки України! Начебто ми зрадники якісь. І це при тому, що два тижні у нас працює аудит Міноборони (на моє запрошення) і я дала доступ до всіх документів, кому і що ми передавали. І запропонувала цей доступ також ОК "Південь" та ВМС. Фонд працював у регіоні з 10 червня 2014 року до цього дня. Жодного разу ми не дали підстав сумніватися в нашій роботі і в нашій відданості цій країні. Але хтось вирішив інакше. Знаю, що також штормлять і хлопців військових - викликаючи на допити, розмови та визначаючи, хто і як працює з волонтерами та фондами. Причому штормлять зовсім не тих, кого потрібно... Сумно і трохи соромно за те, що відбувається", - написала вона.

В управлінні СБУ в Одеській області наразі не коментують цю ситуацію.

Водночас сьогодні ж, 4 червня, правоохоронці повідомили про виявлення в Одесі схеми розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.За даними слідства, керівник одного з місцевих благодійних фондів налагодив постачання товарів військового та гуманітарного призначення від іноземних благодійних організацій на територію Одеської області. Однак необхідні українським захисникам пристрої нічного бачення, каски, бронежилети та медичні аптечки не потрапляли на потреби оборони, бо працівники цього фонду намагались незаконно продати «отриману допомогу». Оперативники СБУ затримали керівника фонду разом з його підлеглим - керівником логістичного центру під час спроби продати партію міжнародної гуманітарної допомоги на суму понад 500 тис. грн.

За даними ІзбірКома, йдеться про інший благодійний фонд, не пов'язаний з "Корпорацією монстрів". Його керівник ще донедавна обіймав досить впливову посаду при Одеській ОВА.

Поділитися