02 серпня 2022 р. 15:46

Обвинуваченому у тероризмі уродженцю Одещини оголосили підозру ще й у державній зраді

Обвинуваченому у тероризмі уродженцю Одещини оголосили підозру ще й у державній зраді

Служба безпеки України повідомила про підозру уродженцю Одещини, обвинуваченому в участі у терористичній організації, ще й у державній зраді.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у травні 2014 року чоловік приєднався до терористичної організації "днр" та майже 8 років чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

З 24 лютого 2022 року, підозрюваний, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку "днр", брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області. Зокрема, він брав безпосередню участь у захопленні та окупації населених пунктів Прохорівка, Кам'янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближнє, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове Донецької області. 

Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії його було взято в полон. У подальшому судом обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Зазначимо, що покарання по обом статтям передбачає до 15 років ув'язнення і суди Одеси вже виносили відповідні вироки.

Так Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Усіляким колаборантам суди також виносять вироки, наприклад, все той ж Приморський визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

Поділитися