03 квітня 2022 р. 14:54

Намагалися виїхати "до бабусі": на Одещині прикордонники затримали чергових ухилянтів

Намагалися виїхати "до бабусі": на Одещині прикордонники затримали чергових ухилянтів

На кордоні з Молдовою правоохоронці затримали автівку, у салоні та багажнику якої чоловіки призовного віку «їхали до бабусі».

Як інформує пресслужба Державної прикордонної служби України, правоохоронці помітили автівку "Renault" біля кордону з Молдовою. Всередині, крім водія, перебували ще четверо пасажирів. Крім того, ще двоє чоловіків їхали у багажнику. Як виявилось при перевірці, всім затриманим було від 20 до 40 років.

Під час затримання чоловіки заявили, що їдуть до рідної бабусі в село Болградського району Одещини, однак адресу так і не змогли повідомити.

За спробу незаконного перетинання державного кордону пасажирів притягнули до адміністративної відповідальності за 204-1 КУпАП. Щодо перевізника, вирішується питання про притягнення його до кримінальної відповідальності за ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Раніше, 13 березня, прикордонники Подільського загону на Одещині затримали 13 чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно перетнути державний кордон.

Ще раніше в Одеській області на пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне" прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили у двох чоловіків фальшиві документи про непридатність до військової служби.

Поділитися