18 травня 2022 р. 21:29

НАБУ шукає можливого посередника в отриманні хабаря ексочільником порту "Чорноморськ"

ФОТО: САП

(ФОТО: САП)

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого слідство вважає посередником в одержанні неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" Ігорем Шевченком.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів спільно з керівником ДП "Морський торговельний порт «Чорноморськ»", – інформує відомство.

ФОТО: НАБУ

Нагадаємо, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення із одного з підозрюваних у справі щодо отримання неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов’язків керівника ДП Морський торговельний порт «Чорноморськ» понад 2 мільйонів гривень.

У вересні минулого року Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

Детективи Національного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 10 грудня 2020 року затримали за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та особу-посередника.

Як встановило слідство, чинний на момент вчинення злочину в.о. керівника державного підприємства одержав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, у комітеті кредиторів якої ДП мало більшість голосів. Залучення інвестора для банкрута потребувало погодження комітету кредиторів. Тож, коли очільник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за «лояльність», оцінивши її у 250 тис. дол. США.

Поділитися