01 вересня 2022 р. 17:23

НАБУ підозрює тимчасового керівника порту "Южний" у завищенні зарплати

Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

(Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура)

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру директору Державного підприємства "Морський торговельний порт «Южний»" та двом його заступникам у привласненні державного майна шляхом зловживання службовим становищем.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідчі стверджують, у квітні - серпні 2020 року виконувач обов’язків директора державного підприємства за попередньою змовою з групою осіб, а саме з головним бухгалтером та заступником директора з правових та майнових питань, забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. 

Справа в тому, що згідно з Законом № 553-IX, Постановою Кабінету Міністрів України №334 з квітня 2020 року та до жовтня того ж року, місячний розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів, а також винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки були обмежені сумою у 47 тисяч 230 гривень.

Між тим посадовці за п'ять місяців незаконно забезпечили нарахування виконувачу обов'язків директора 1 мільйона 821 тисячі 473 гривень виплат. Як наслідок, посадовець протиправно отримав майже 1,5 мільйонів гривень. 

ФОТО: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Зазначимо, що з листопада 2019 по серпень 2020 років цю посаду обіймав Олександр Олійник. Проте у серпні 2020 року Кабінет міністрів несподівано звільнив його з посади. Втім 31 травня 2021 року Кабінет міністрів України знов погодив призначення на посаду директора ДП «Морський торговельний порт "Южний"» Олександра Олійника. А на початку липня 2022 року затвердив його кандидатуру ще раз.

Поділитися