21 квітня 2022 р. 10:59

На півдні Одещини затримали колаборанта

ФОТО: СБУ

(ФОТО: СБУ)

Співробітники спецслужби викрили на поширенні інформаційних матеріалів у підтримку військової агресії рф проти України чергового колаборанта – мешканця міста Кілія Одеської області.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, чоловік значно активізував свою інтернет-пропаганду з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну. За завданням кураторів зі спецслужб рф, зловмисник через свої «дописи» у соцмережах, дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці кремля.

Крім того, у проросійських публікаціях і репостах, колаборант відкрито підтримували агресивну політику щодо України президента путіна та закликав до зміни державних кордонів України.

У зловмисника виявлено та вилучено матеріали, які підтверджують його злочинну діяльність, зокрема адміністрування ним низки груп у забороненій на території нашої держави соцмережі, злочинний контент яких був направлений, насамперед, на мешканців південно-західний регіон Одеської області.

Наразі вказаній особі повідомлено про підозру за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), а також вирішується питання про інкримінацію ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають подальші заходи щодо виявлення на території області його спільників та інших колаборантів.

Нагадаємо, Служба безпеки України нейтралізувала В Одеській області агентурну мережу, яка працювала на країну-агресора, і затримала трьох її агентів.

А також нейтралізувала потужне злочинне угруповання в Одесі, яке пішло на співпрацю з ворогом і хотіло приєднатися до окупаційної «влади», якщо окупанти захоплять місто.

Народного депутата, голову політради забороненої партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Наприкінці лютого 2022 року Медведчук втік з-під домашнього арешту, а у березні суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

Також Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки декларування недостовірної інформації народним депутатом України Віктором Медведчуком на загальну суму понад 73 мільйони гривень.

ХРОНІКА ВІЙНИ

 

Поділитися