01 листопада 2022 р. 14:25

Через Одеську митницю вперше в Україні намагалися ввезти "чорний кокаїн"

Фото: Одеська митниця

(Фото: Одеська митниця)

Співробітники Служби безпеки України та митники виявили в порту Одеси два контейнери із ноу-хау від наркоторговців - "чорним кокаїном", який набирає поширення в Європі, а в Україні виявлений митними органами виявлений вперше. 

Як повідомили в Одеській митниці, наркодилери використовують складний хімічний процес для маскування наркотику під промисловий шлак із використанням ароматизаторів. При цьому зі шлаку наркотик виділяється шляхом хімічного очищення майже без втрати якості.

ФОТО: Одеська митниця

Загалом вартість товару - 15 мільйонів гривень - експерти виявили у відібраних з мішків зразках майже чотири килограми кокаїну в перерахунку на чисту речовину. Експертиза решти вилученого вантажу триває.

Виявити наркотик митники змогли через те, що вантаж йшов з однієї із країн Південної Америки на адресу українського підприємства. Вантаж був нехарактерним товаром з нарконебезпечного району. Митники залучили службового собаку Марселя, який й зреагував на наркотик у мішках. 

Раніше працівники Державного бюро розслідувань виявили багатоцільовий гелікоптер Мі-2 в одному з 133 контейнерів на Одеській митниці, які перевіряють через кримінальне провадження щодо можливих зловживань на митниці.

Між тим співробітники Одеської митниці затримали на поромній переправі у пункті пропуску "Орлівка" вантажівку під керуванням громадянина України, яка прибула з Туркменістану.

А до того одеські митники спільно з Департаментом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил блокували схему щодо ввезення майже 22,5 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги

Поділитися